mixiユーザー(id:43632456)

2015年07月30日22:58

84 view

お楽しみ その3

北海道で楽しみにしていたのはなんといっても食事。
特に海産物+とうもろこし。
とうもろこしは生で十分ときき、これは食わねばと
食材調達のたびにスーパーで探した。
お、あったといって手にとるとこれが茨城産だったり
埼玉生まれだったり。
聞くと、北海道でのとうもろこしは8月が旬でまだ出ていないそうだ。
ということで、8月末に送ってもらう手配をした。
ちなみに、蟹の季節も終わっていた。写真は毛ガニの5月の冷凍モノ
大変美味しく頂いたが、地元の人に言わすと蟹でも一番うまいのは
毛ガニ、ただ冷凍は論外とのこと。これはぜひ春先に行って食わねば。

The most expected thing in Hokkaido is a meal .
Except seafoods and corn.
I hear that I will be able to eat raw corn in Hokkaido,I decide to have to eat it.
So I searched every food market each time , but I found one
from Saitama or Ibaraki.
I confirmed local person , he said corn in Hokkaido will be harvest in mid of August.
By the way , season of crab also over.
The picture was a long hair crab.
It was very delicious but local person said , "most delicious crab was
long hair but freezed crab is out of problem".
Ohhhh , I will have to visit Spring and eat up crab , !!

0 0

コメント

mixiユーザー

ログインしてコメントを確認・投稿する